La temperatura del nostre habitatge

La temperatura del nostre habitatge

Vols reformar el teu habitatge? et donem bons consells per ajudar-te a trobar la millor solució.
Aquest primer post de la propera sèrie el dedicarem a l’envolvent de l’habitatge, la pell en contacte amb l’exterior on es produeix l’intercanvi de temperatura entre l’interior i exterior.

En general passem una mitjana del 90% del nostre temps a l’interior d’edificis, casa, feina, escola…i en particular 1/3 part del dia la passem dormint, per tant hem de cuidar suficientment el nostre entorn immediat, la nostra llar.
Per estalviar en temes de calefacció i refrigeració, el primer pas es la reducció de la demanda seguida d’uns bons hàbits, tenim clar que no podem anar al hivern en màniga curta per casa.

Per tant, podem considerar com a temperatura de confort al hivern entre 18 i 22 graus centígrads i a l’estiu entre 24 i 26. Sabem quin es aquell raconet de la casa que ens fa sentir bé, on toca el solet, al costat del radiador … i controlem la temperatura de la llar tan a l’hivern com al estiu?: amb termòmetre, termòstat o fent una apreciació subjectiva.

Llavors si no volem abusar de les instal•lacions de calefacció i refrigeració que porten un consum d’energia associat, el que volem es tenir uns tancaments, murs i finestres que impedeixin la sortida d’escalfor quan faci fred o l’entrada d’aquesta el mesos més càlids.
Quan parlem de murs, ens referim a les façanes, el seu gruix, material, composició, disposem d’aïllament? Segurament si l’habitatge està construït abans del 1979 aparició de la primera normativa tèrmica no en tindrem. I les finestres, tanquen bé ? son de fusta, metàl•liques o de Pvc, tenen doble envidrament? De quines proteccions disposem, ràfecs, porticons, persianes, cortines…

Com refredes la casa al estiu: obrint finestres i creant corrents d’aire, amb tendals i persianes, ventiladors o aire condicionat. Segurament serà una combinació d’aquestes possibilitats

La nostra tasca es l’anàlisi d’aquest elements per poder-te assessorar amb la millor estratègia de millora. Recorda que un bon assessorament t’estalvia temps i diners.

Photo credit: Joe St.Pierre // Joestpierrephoto.com / Foter / CC BY-NC-ND